Napsala:
Adéla

Různé typy masáží: která je pro vás nejvhodnější a proč?

Historie masérských technik je zhruba tak stará jako lidstvo samo. Aby ne, jedná se o jednu z nejúčinnějších léčebných metod vedoucích ke zlepšení duševní i fyzické pohody.

Je nutné se zmínit, že jakákoliv masáž, ať už hloubková nebo jemná má vždy výrazný detoxikační účinek - tedy zbavuje tělo nežádoucích usazenin a tím zlepšuje celkový metabolismus těla. Můžete si vybrat kteroukoliv masáž a vždy tím tělu prospějete. Samozřejmě je potřeba se vyhnout zejména zdravotním kontraindikacím. Takový zánět v těle se může pěkně vyřádit, když si sportem nebo třeba masáží rozeženete krevní oběh.

Protože každé tělo je silně individuální, každý má jinou potřebu techniky i doteku. Pojďme si tedy říct něco o nejběžnějších typech masáží, které v dnešní době patří mezi ty nejoblíbenější:

Klasická masáž sportovní

Jedná se o soubor různých hmatů a tahů, které intenzivně manipulují s kůži i svalstvem na těle člověka. Ty samozřejmě nejen že detoxikují, prokrvují a stimulují ozdravné procesy v těle, ale hlavně uvolňují zatuhlé svalstvo. Tyto masáže mohou mít až hloubkový charakter a výrazně pomáhají s úlevou od bolestí. Tento typ masáží vyhledávají hlavně lidé, kteří potřebují uvolnit, ale zároveň jim nevadí razantnější hmaty a tlaky. Často si libují v mírné bolesti, která vede k většímu rozpohybování ztuhlého svalu a následné úlevě. Naopak se nedoporučuje nováčkům, kteří na masáže nechodí, nejsou zvyklý na silnější tlak nebo těm, kteří nesnesou vyšší ani střední tlak a ani v mírné bolesti si zrovna nelibují.

Klasická masáž relaxační

Jedná se o soubor různých jemných hmatů a tahů, které šetrně manipulují s kůži i svalstvem na těle člověka. Ty samozřejmě nejen že detoxikují, prokrvují a stimulují ozdravné procesy v těle, ale hlavně relaxují tělesnou schránku i duševní pohodu. Tento typ masáží se hodí především pro lidi, kteří si chtějí odpočinout, zastavit se a vychutnat si jemné doteky, které lehce uvolňují tělesnou zatuhlost.

Masáž lávovými kameny

Jedná se zejména o relaxační metodu, která je oblíbená hlavně v chladnějších obdobích. Často se kombinuje s klasickou relaxační masáží. Masér jemnými teplými kameny masíruje ztuhlé tělo, které se pod tepelnou terapií postupně uvolňuje. Jedná se o velice příjemnou masáž, kterou si nejeden její milovník oblíbí natolik, že si bez lávových kamenů neumí představit zimní období. Tělo, které se uvolní se následně masíruje rukama. Efekt takové masáže se díky použití lávových kamenů mnohonásobně zvýší.

Baňková masáž

Tato metoda je po celém světe velmi oblíbená. Možná by bez ní nebyli schopni postavit ani Velkou Čínskou zeď. Poskytuje okamžitou a intenzivní úlevu od bolesti, zlepšení pohyblivosti těla. Podle tradiční čínské medicíny se jedná o uvolnění blokád v meridiánových drahách, aby pak energie mohla lépe proudit. Dle míry přisátí baňky můžeme přidávat energii více do těla nebo ji naopak v tom momentě mírně ubrat a blokádu ale o to více zredukovat. Samozřejmě tyto blokády odstraňujeme i klasickou masáží a vlastně jakoukoliv masáží, ale pojďme si to vysvětlit ještě trochu západním způsobem. Sval v těle je obalený ochrannou vrstvou, která se nazývá fascie. Je to taková průhledná blána, která obaluje také maso zvířat, takže jste se s ní setkali i doma v kuchyni při přípravě oblíbených jídel. Pokud je sval pohyblivý a řádně plní svou funkci, fascie se po svalu volně pohybuje. Sval, který je zatuhlý, otrávený a málo okysličený je blánou silně sevřený a fascie se na něm nehýbe. Aplikací baňky, která vytáhne kůži směrem nahoru od těla se stimuluje fascie, která se po svalu stane pohyblivou a sval se tak může opět volněji pohybovat. Začne se prokrvovat, okysličovat a zlepší se jeho funkce. Tedy zruší se blokáda a energie může proudit. Poděkujme Asii.

V našem studiu One+ nabízíme celou řadu masáží, jak tělových, tak i obličejových. Vyberte si tu svoji a přijďte si k nám odpočinout.

Nabídka One+ masáží

Protože: „Masáž je jako film, skutečně odpočinková a zároveň je totálním únikem, ale s tím rozdílem, že hvězdou jste vy. A nic nezmeškáte, když usnete.“ Elizabeth Jane Howard

27/9/2023

Zpět na výpis článků

Kontakt

Komplex Eden Brno
Purkyňova 35, 612 00 Brno
tel.: 601 300 050

Otevírací doba

pondělí – pátek
9.00–18.00 hodin
jiné termíny dle domluvy možné

Objednávky na ošetření

telefonicky na čísle: 601 300 050
e-mailem: recepce@oneplus.cz